ΠΡΟΦΙΛ ΑΘΛΗΤΗ

EKOW ESSUMAN

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Ekow Essuman είναι ένας επαγγελματίας πυγμάχος 27 χρονών, Ολυμπιακός μπόξερ πρώην μέλος του Team GB και αθλητής Blackwolf που είναι γνωστός στο κύκλωμα των επαγγελματιών ως “The Engine”. Έχει κερδίσει αυτό το όνομα χάρη στην ατέλειωτη ενέργεια, αντοχή και αμείλικτη πίεση στα οποία βασίζεται το στυλ πάλης του.

Με βάση το Legends Gymnasium, Nottingham UK, ο Ekow συνεργάζεται με τον προπονητή Barrington Brown και τον μάνατζερ Jimmy Gill ενώ υπέγραψε πρόσφατα με την Frank Warren Promotions. Με την ομάδα του συναρμολογημένη, ο Ekow έχει βάλει στόχο να ανέλθει μέσα από τις διάφορες κλάσεις μέχρι να φτάσει να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο Ekow άρχισε πυγμαχία σχετικά αργά, στην ηλικία των 16, και άρχισε τους αγώνες στα 17, όταν έκανε γρήγορα το όνομά του γνωστό ως μια προοπτική της Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας. Παρά το γεγονός ότι ήταν λιγότερο έμπειρος από τους συνομήλικούς του, η σκληρή δουλειά, η αφοσίωσή του και η δέσμευσή του επέφεραν σύντομα καρπούς.

Σύντομα, οι ανιχνευτές ταλέντων του Team GB εμφανίστηκαν και μετά από 6 μήνες δοκιμών και αφού απέδειξε την ανωτερότητά του μεταξύ άλλων 40 πυγμάχων, ο Ekow προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο Team GB ως Welterweight μπόξερ. Ως μέλος του Team GB ο Ekow προπονούταν 5 ημέρες την εβδομάδα και ταξίδευε σε όλο τον κόσμο για να συναγωνιστεί τους Ευρωπαίους Πρωταθλητές, τους Ολυμπιονίκες και τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Τότε ο Ekow κατάλαβε πως ήταν έτοιμος να γράψει ιστορία ως επαγγελματίας μαχητής.

ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑ;

Ξεκίνησα πυγμαχία γιατί ήθελα να ασχοληθώ με ένα άθλημα στο οποίο ένα άτομο να αναγνωρίζεται για τη σκληρή δουλειά του και την αφοσίωσή του και να μην μπορεί να κατηγορήσει κανέναν συμπαίχτη για τις ήττες. Προσκαλέστηκα να προπονηθώ στο Bilborough Boxing Club με έναν φίλο απλά για να γυμναστώ. Μετά από λίγες εβδομάδες δύσκολης προπόνησης, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι η πυγμαχία απέχει πολύ από ένα απλό άθλημα, υπάρχουν τόσα πολλά τεχνικά θέματα! Όταν συνειδητοποίησα αυτό, σύντομα ερωτεύτηκα το άθλημα.”


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ Η ΠΥΓΜΑΧΙΑ;

Για εμένα η πυγμαχία είναι η τέχνη να χτυπάς και να μη δέχεσαι χτυπήματα. Για εμένα αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο πρέπει να βρίσκεται στο αποκορύφωμα της νοητικής και σωματικής του κατάστασης και να κερδίσει τον αντίπαλο. Είναι σαν το σκάκι, αλλά σίγουρα δεν είναι ένα παιχνίδι.”


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;

Το μεγαλύτερό μου επίτευγμα είναι η συμμετοχή στο Team GB Boxing Team και η πρόσκλησή μου στο βάθρο της Ολυμπιακής Ομάδας Πυγμαχίας. Υπάρχουν 40,000 ερασιτέχνες πυγμάχοι στη Μεγάλη Βρετανία και το να αποτελέσω μέλος μιας επιλεγμένης ομάδας 40 ατόμων ήταν ένα επίτευγμα από μόνο του.”


ΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ;

Μου αρέσει η σκληρή δουλειά που απαιτούν. Μου αρέσει να γνωρίζω ότι οι αντίπαλοί μου δεν προπονούνται τόσο σκληρά όσο εγώ και αυτό με ωθεί να προπονούμαι ακόμα πιο σκληρά για να είμαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνω.”


ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ;

Προπονούμαι 2 με 3 φορές την ημέρα (Δευτέρα με Παρασκευή).


ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ;

7-πμ Ξυπνάω νωρίς κάθε πρωί και πηγαίνω για τρέξιμο (αυτό περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από σπριντ, σπριντ σε ανηφόρα και παρατεταμένο jogging).

10-πμ κάνω προπόνηση στην οποία δουλεύω τη δύναμή μου και τη φυσική μου κατάσταση και επίσης εξασκούμαι στο σάκο και/ή κάνω sparring για γενική εκγύμναση.

6-μμ Εστιάζω σε τεχνικές πυγμαχίας χτυπώντας στόχους και κάνοντας ασκήσεις ώστε να μάθω νέες τεχνικές.”


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Το sparring, είναι το κοντινότερο σε αγώνα πυγμαχίας και είναι ο καλύτερος τρόπος να δεις που βρίσκεσαι με την προπόνησή σου συνολικά.”


ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ;

Κάνω μια διατροφή με χαμηλούς υδατάνθρακες και υψηλά λιπαρά κατά την προετοιμασία μου πριν τους αγώνες, τρώω πολλές πρωτεΐνες με καλά λιπαρά και ίνες, ενώ περιορίζω τους υδατάνθρακες για να χάσω βάρος ανάλογα την περίπτωση.”


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΙΣ;

Σκοπεύω να γίνω ο Βρετανός πρωταθλητής πυγμαχίας, έπειτα να συνεχίσω για να γίνω ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αλλά τίποτα δεν έρχεται χωρίς κόπο. Σκοπεύω να πετύχω τους στόχους μου αφιερώνοντας τη ζωή μου σε αυτούς, διατηρώντας μια υγιή ζωή ως πυγμάχος και έχοντας δίπλα μου τη σωστή ομάδα από άτομα με θετική σκέψη γύρω μου.”


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΝΕΕΙ;

Πάντα με ενέπνεαν οι γονείς μου, το πάθος τους και η αφοσίωσή τους και το γεγονός ότι με έκαναν να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε θα πρέπει να στοχεύει στο να είναι ο καλύτερος σε ό,τι κάνει.

Αυτό αποτελεί μέρος του ήθους της προπόνησής μου και του ανταγωνισμού μου, θέλω απλά να είμαι ο καλύτερος!”


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΥ;

Η νοητική σκληρότητα μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσετε κάθε κομμάτι της γυμναστική σας.


ΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΘΑ ΕΞΕΠΛΗΤΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΑΝ;

Λατρεύω τις ταινίες και τις σειρές. Στον ελεύθερο μου χρόνο βλέπω όσες ταινίες και σειρές έχω αφήσει πίσω.”


ΠΩΣ ΔΕ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΟΥ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ;

Το να είμαι στο γυμναστήριο είναι μέρος του τρόπου ζωής μου. Ο προπονητής μου, ο μάνατζερ μου και οι υπόλοιποι πυγμάχοι διευκολύνουν το όλο πράγμα με αστεία και πλάκες. Μια ημέρα στο γυμναστήριο δε θα είναι ποτέ βαρετή… Μπορούμε πάντα να ανυπομονούμε για αυτά που θα φάμε στην ελεύθερη ημέρα διατροφής.”


ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ BLACKWOLF;

Γιατί να μη θέλω να είμαι μέλος; Το ήθος πίσω από τα προϊόντα Blackwolf είναι εμφανές και πιστεύω ότι με την Blackwolf από πίσω μου θα είμαι 10 βήματα πιο κοντά στους στόχους μου.”

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ BLACKWOLF ΣΗΜΕΡΑ

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ